IMG_2768a.jpg

Tantra en oorsprong

Tantra is een term die veel omvat.

Als je gaat zoeken op internet kun je zowel diep gerealiseerde Tibetaanse lama`s vinden die de fundamenten van het bestaan onthullen als Hindoes die als wildemannen sterke drank uit mensenschedels drinken. En heel veel over intimiteit en seksualiteit als het westerse tantra betreft. De oorsprong van het woord tantra ligt in het Sanskriet, de oude Indische taal. "Tan" in het Sanskriet betekent expansie, en "tra" betekent bevrijding. Dat vat het aardig samen. Expansie van je vermogen om dieper te ervaren, en de mogelijkheid om je te bevrijden, in de diepste zin van het woord.

In India, waar tantra oorspronkelijk vandaan komt, is het een spirituele stroming waarbij elk onderwerp, dus ook seksualiteit, als een ingangspoort wordt gezien dat je kan helpen het leven dieper te beleven. Om meer inzicht te krijgen in jezelf en je mogelijkheden. Intimiteit en seksualiteit zijn krachtige onderwerpen, maar tantra is meer dan dat. Het gaat vooral om aandachtiger en in verbinding te leven vanuit je essentie. Elke stap in die richting geeft meer levensvreugde en een toenemend gevoel van werkelijke vrijheid.

Tantra massage

 

Mijn tantra massages bieden je iets bijzonders: een liefdevolle en respectvolle aanraking met veel aandacht en zonder terughoudendheid. Aanrakingen waardoor je je diep gezien en gevoeld weet in wie je werkelijk bent. Een helende ervaring.

 

Een tantra massage heeft geen doel: je moet nergens naar toe, je hoeft nergens vanaf. Elk gevoel mag en kan er zijn. Het is een ervaring van vreugde, relaxatie, van loslaten, van aardse spiritualiteit. Een ervaring van verbinding met jezelf, van liefde, van ontvangen, van je lijf voelen tintelen en bruisen of juist stil stromen. Maar een goede tantra massage kan je ook helpen je kwetsuren -opgelopen tijdens intimiteit en seksualiteit- weer te helen. Het maakt het contact met je eigen lichaam sterker en voller en leert je meer overgave te voelen, niet alleen met jezelf maar ook met anderen, met je omgeving.  

 

Bij deze massage gaat het helemaal om jou, om jouw plezier, jouw ontspanning, jouw ontdekkingsreis. Ik kom niks bij je halen. Je hoeft niets terug te doen.  - De massages zijn géén erotische massages met een happy ending.


Ik geef massages aan zowel mannen als vrouwen. Alle genders en seksuele oriëntaties heet ik welkom. Ik biedt ook Yoni massages aan. Ik bied met mijn partner Menso ook tantra vier-handen-, duo massages en belevings-sessies voor twee aan. Zie meer informatie hierover, alsook over onze tantravisie, Menso zijn aanbod, getuigenissen, blog en nog meer op de website van Betantra www.betantra.be

Hoe verloopt een tantramassage?

Tijdens een tantra massage wordt je ganse lichaam aangeraakt, ook je bekkengebied en je geslacht. Je kunt je lichaam immers pas echt als een geheel ervaren als alles met dezelfde intensiteit wordt gemasseerd. Dat maakt van een tantra massage een diepgaande ervaring die je zowel tijdens als na de massage een gevoel van thuiskomen in jezelf geeft. 

 

Er wordt aandacht aan de verbinding tussen je hart en je geslacht gegeven. Een open stroom tussen die twee gebieden geeft vaak een vervullend gevoel. Voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend om hun seksualiteit diep te verbinden met hun gevoelens van liefde en genegenheid. Tijdens de massage wordt daar ook aandacht aan besteed waardoor er meer evenwicht ontstaat en je levensvreugde zich verdiept.

 

Tijdens een tantra massage is respect voor jouw en mijn grenzen uiterst belangrijk. Je kunt pas volledig ontspannen als je 100 % zeker bent dat er niets gaat gebeuren dat jij niet wilt. Ik werk vanuit het gegeven van one-way touch, waarbij ik "geef" en jij "ontvangt".

De mogelijke intenties om een tantramassage te ervaren

 

° Een gevoel van intimiteit of gronding in jezelf te herontdekken of te versterken

° Het verkennen van je seksuele energie, gelinkt aan je hartsenergie

° De capaciteit van je genot te vergroten

° Schuld en schaamte onderzoeken en evt stukje loslaten

° Het durven aangeven van je grenzen en wensen tijdens het masseren (wat kan helpen om dit ook tijdens je liefdesspel te doen)

° Het onderzoeken van je lichaam en seksuele energie na een operatie, gender-verandering of-transitie, trauma, zwangerschap, ziekte, nieuwe relatie of juist een afscheid van een oude, etc.

Belangrijk

One-Way Touch

Bij alle massages is het een One-Way Touch: je wordt binnen de grenzen en wensen aangeraakt die we van te voren bespreken en die soms tijdens de massages nog worden herhaald. De massages zijn er voor jou en er vindt géén seksuele uitwissing plaats!

Ik draag kledij en behandel op een massagetafel.

 

Praktisch

° Kom het beste langs zonder seksuele verwachtingen, zonder doel.
 

° Houd rekening met een wachttijd van een maand.
 

° De massage duurt een uur. In totaal mag je anderhalf uur uittrekken voor het geheel van de afspraak, met het gesprek ervoor en erna en eventueel het gebruik maken van de doucheruimte. Ik vraag hier 120,- voor.

° Aanrader: wil je een langere tantra ervaring om nog dieper te kunnen zakken in totale ontspanning en doorstroming? Dit kan met extra aandacht voor de-armouring -het zachter maken van fysiek/emotionele blokkades in je lichaam mede dankzij drukpunt-technieken en bindweefselmassage - binnen een massage van 1,5u (160,-) of 2u (200,-). Het totaal van de afspraak - met het gesprek en eventueel douchen - duurt dan telkens een half uur langer (respectievelijk 2u a 2,5u).

° Maak een afspraak via het contactformulier

Wat betekent Tantra voor mij? - Alles is hier

Tantra laat mij de realiteit dieper beleven. Met als gevolg dat ik merk dat ik geen onderscheid meer hoef te maken tussen datgene wat ik ervaar en hoe ik het zou willen - want die twee zijn soms verschillend :-). In deze visie hoef ik nergens meer naar toe, nergens meer van weg. Vroeger vluchtte ik graag weg, wilde ik altijd ergens anders zijn. Om maar niet te hoeven zakken in de realiteit. Nu voel ik meer en meer: "alles is hier".

 

De weg van tantra vergt constante oefening. De momenten van het zogenoemde wegvluchten overkomen me al minder en minder en dit zie ik nu veel helderder.

Het blijft een uitdagend traject van blijven waarnemen en de onvolmaaktheden te omarmen. Scherp staan op het balanceerpunt tussen aanwezig zijn en verlangen voelen. Kijken waar die elkaar kunnen ontmoeten. Na een intensieve heling & transformatie periode van chronische zenuwstelsel-overprikkeling en ontrafeling van een diepgewortelde levensangst blijft er voor mij altijd dit als enige overeind; dat wat mij het meest "juiste" lijkt. Maar ondanks dat inzicht blijft het opnieuw afstemmen, keer op keer. 

Tantra leert mij ook luisteren, aandacht hebben voor de ander. Het leert mij om mijn eigen wensen te voelen en tot expressie te brengen, ongeacht de uitkomst ervan. Via de seksuele energie ervaar ik nog duidelijker hoe krachtig de beleving van aanwezigheid kan zijn. Het is daardoor een vreugdevol spel, de totale acceptatie van mijn wezen te voelen stromen in mezelf en/of met mijn partner. 

Ik voelde tot op heden regelmatig de angst dat mijn wensen geen plekje verdienden in deze wereld. Maar nog erger zou zijn om ze geen bestaansrecht te geven. Gaandeweg is er van alles getransformeerd door enkel bewust te zijn van wat er is, wat er àl is, wat er wél is. En de rest - meestal het mentale stukje waarmee ik mezelf identificeerde - in liefde te zien en er niks mee te doen. Het leven herschrijft mijn bestaan continu en "ik" zat alleen maar in de weg:-)
 

Tantra heeft voor mij altijd al bestaan, zonder het zo te benoemen: in verbinding gaan met mezelf, de ander, de natuur... verwondering voelen voor het oneindige universum en alles wat daarin mogelijk is.

Ik maak een voorzichtige, maar kordate beweging van dit te weten - vanuit een veilige waarneming op afstand - naar dit daadwerkelijk toe te passen in het speelveld genoemd leven!