Partner yoga lessenreeks - Get your new year breath
NIEUW: nog 6 plaatsen voor twee wekelijkse partner yogales, lessen van 90 minuten
op woensdag 9u30-11u, vanaf januari 2020. (deze lessen lopen verder door tot in juni 2020 en na het zomerverlof vanaf  september verder. In de zomerperiode zijn er losse lessen te boeken)
Vraag de tarieven en je plekje nu aan via het contactformulier.

  

° Wil je er ook graag bij zijn tijdens een eenmalige partner yoga team building met een groep van 4-6 personen die jij samenstelt? Breng je vrienden, vrienden of collega's mee voor een ontspannende yoga ervaring op een gewenst dagdeel,

dat we dan samen inboeken.

° Er is voldoende parkeermogelijkheid.

° Vanwege de kleine groep is er veel aandacht voor jou.

 

Contacteer mij via het formulier op "Contact" voor meer info en/of inschrijving. We overlopen dan de mogelijkheden.

° Er bestaat ook de mogelijkheid om een partner yoga team building aan te bieden op de werkvloer of op locatie voor een feestje. Uiteraard is er dan geen limiet op de aantal deelnemers.

Voordelen van yoga

° Helpt spanningen en vermoeidheid los te laten.
° Verhoogt het lichaamsbewustzijn.
° Stimuleert de bloedsomloop.
° Laat de energie stromen.
° Lost energieblokkades op in lichaam en geest.
° Herstelt het evenwicht in het hormoon- en zenuwstelsel.
° Verbetert de concentratie.
° Verhoogt de innerlijke balans.
° Verbetert de algehele conditie en gezondheid.
° Verbetert de lichaamshouding waardoor rug-, nek- en schouderklachten voorkomen kunnen worden.

° Helpt aanvullend bij hoogsensitiviteit, burn out, grenzen kunnen stellen...

Inhoud van de partner yoga workshop

Het is bewezen dat aanraking noodzakelijk is om ons goed te voelen en op een directe manier te kunnen ervaren dat we deel zijn van een groter geheel. Het heft het gevoel op van isolement dat veel mensen in de huidige maatschappij ervaren.


Door poses samen te doen - in een veilig kader - leren we hoe we elkaar kunnen aanraken, hoe we vriendelijk en behulpzaam kunnen zijn. Er wordt ook mededogen en acceptatie aangesproken en het gevoel hoe we elkaar kunnen vertrouwen. Helder en respectvol communiceren om samen te werken komen daar prachtig uit voort.

 

Partner-yoga is een krachtige manier om je hart te openen en oude conflicten te overstijgen als ook om nieuwe vriendschappen aan te gaan. De yoga oefeningen worden hand in hand aangereikt met les-onderdelen zoals dans en speelse communicatie oefeningen. De lessen zijn laagdrempelig en vereisen geen yoga ervaring. 

Voor wie? Partner-yoga in allerlei vormen:

  • Koppel (of duo) yoga is ideaal voor koppels (of vrienden) – als jullie elkaar (weer) willen vinden in vreugde en plezier. Het is samen-tijd op een kwaliteitsvolle en plezierige manier doorbrengen door middel van aanraking, communicatie  en het samen uitzoeken hoe je het beste een yoga-houding uitvoert. Je leert elkaar op een nieuwe en frisse manier kennen en jullie kunnen spelenderwijs een aantal valkuilen tegenkomen – en hoe jullie die constructief kunnen omzeilen. Uiteraard werkt dit ook door in de relatie als jullie geen yoga doen.

 

  • Groepsyoga - interactief yoga beoefenen in een groep - is ook heel geschikt voor mensen die wel geïnteresseerd zijn in sportief bewegen maar die geen top-conditie hebben – yoga nodigt je uit om maar zover te gaan als dat je kunt. Het is geen competitie, al kun je je wel uitgedaagd voelen.

 

  • Team-building yoga is een heel leuke manier om op een andere wijze met collega's om te gaan, ze al spelend te leren kennen. Het is dan ook uitermate geschikt voor team-building, of om op regelmatige basis te laten plaats vinden in uw bedrijf.

  • Community yoga is een uitstekende gelegenheid om met nieuwe mensen in contact te komen. Je zult merken wanneer je je lichaam hebt toevertrouwd aan een ander om die specifieke houding te kunnen doen, je elkaar veel makkelijker aanspreekt, ook achteraf.

Yoga in het algemeen - en partner yoga in al haar vormen in het bijzonder - helpt om fysieke en mentale vaardigheden te ontwikkelen; het versterkt het coördinatie- en concentratievermogen, kracht en flexibiliteit, terwijl het tegelijkertijd je zelfvertrouwen vergroot en het kunnen samenwerken. Tevens vergroot het je geduld, je lichaamsbewustzijn en de belangrijke luistervaardigheden. Want als je samen een pose aanneemt is het goed opletten of jullie het samen kunnen doen met de glimlach !

Mogelijke onderdelen van het verloop van een partner yoga workshop

° Aankomstmoment

° Activatie

° Spel en/of dans

° Yogahoudingen

° Sequenties

° Contactoefeningen.

° Meditatie/Concentratie oefening

° Diepe ontspanning

De lessen gaan door in een warme, gemoedelijke ruimte, met daarbuiten de invloed van een bosrijke omgeving te Heusden-Zolder. Niks moet, alles mag. De nadruk ligt niet op presteren maar op voelen. Jezelf serieus nemen zonder al te serieus te doen:-)

Praktisch

° Draag sport/ademende kledij en evt. sokken tijdens de les.
° Neem een handdoek/dekentje mee om over de mat te leggen en een extra dekentje voor de diepe ontspanning.
° Zware maaltijd nuttigen vlak voor de workshop wordt afgeraden.
° Tijdens en na de les drink je best voldoende water om afvalstoffen af te voeren, neem zeker een flesje water mee.

 

Inschrijven

° Partner yoga is toegankelijk voor iedereen, geen ervaring vereist! INSTAPPEN KAN OP IEDER MOMENT.
° Deelname aan de team building is enkel mogelijk na voorafgaande inschrijving van een groep van 4  à 6 personen die jij verzorgt.

° Contacteer mij via het contactformulier voor een offerte voor een workshop.

Wie weet to binnenkort?

Namasté,

Elise

  

Partner yoga workshop

Partner yoga workshop op locatie

Shiatsu & yoga © 2019 webdesign by Elise Berkvens

  • Facebook
  • Instagram