Shiatsu als poort naar jezelf
 

Aanraking - mits juist toegepast -  is helend. We hebben allemaal in zekere zin aanraking nodig om ons goed te voelen. Het hormoon oxytocine wordt aangemaakt bij aanraking die welkom is. Een verhoogde toevoer van oxytocine zorgt voor meer verbinding en vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen. Ook vermindert het stress aanzienlijk. Het is ook niet verbazingwekkend dat baby's, vanuit hun kwetsbaarheid, dit hormoon extra nodig hebben om goed te kunnen opgroeien. 

Aanraking in ons dagelijks leven kan gebeuren door je geliefde of vrienden met een aangenaam gevoel als resultaat. Een therapeut kan ons bijstaan met massage-technieken, waarbij we eerder "nuttig" aangeraakt worden met herstel van ons lichaam als doel. Maar er is ook een aanraking mogelijk die het aangename - door jou in verbinding te brengen met de diepere lagen in jezelf - combineert met dat "nuttige". Shiatsu slaagt er in om de energie in jezelf weer te laten stromen, zodat je meer in tune bent met jezelf en je omgeving.
 

Het kan een koerswijziging betekenen naar dieper contact in jezelf:
 

° Een diepere connectie met jezelf, anderen en het leven

° Je voelt dankbaarheid voor je unieke lijf waarin je mag leven

° Ruimte voor inspiratie doordat gedachtes niet meer primeren

° Een betere gronding in je lichaam

Oorsprong
 

Shiatsu is een doeltreffende, eeuwenoude (sinds 4000 voor Christus) Japanse drukpuntmassage, waarbij de fysieke en mentale gezondheid gestimuleerd wordt. Met behulp van de druk van duimen, vingers en/of handpalmen, stretches en de energie die hierdoor wordt doorgegeven naar jouw lichaam, wordt je zelf genezende kracht in gang gebracht, met als gevolg dat jij je beter, gezonder en vitaler voelt en je je meer bewust wordt van wat er in je omgaat. De energiebanen of meridianen en de vele drukpunten (tsubo's) die aangesproken worden staan in verbinding met onze organen die via de 5 elementen volgens de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) functioneren. Net zoals bij acupunctuur - dat ook vertrekt vanuit de visie van TCG - kunnen we, door Shiatsu toe te passen, de fysieke en emotionele werking hiervan beïnvloeden. 

Reiki Treatment

Shiatsu werkt ondersteunend bij:

° Rug- schouder- nekklachten

° Gewrichtsklachten

° Emotionele en/of fysieke spanningen, te veel stress en vermoeidheid
° Lichaamsbewustzijn
° Bloedsomloop
° Doorstroming van energie
° Energieblokkades in lichaam en geest
° Evenwichtsstoornissen in het hormoon- en zenuwstelsel
° Concentratie-problemen
° Hoog-sensitiviteit, burn out, rusteloosheid, geleefd worden, grenzen leren stellen

° Verbetering van de lichaamshouding

° Bewuster worden van de helende werking van ademhaling

° Depressie of sombere stemming

° Zorgen hebben, piekeren

° Menstruatieklachten

° Slapeloosheid

° Angsten

° Zwangerschapskwaaltjes

° Migraine

° Een artikel waarin je leest hoe shiatsu ondersteunt bij Dementie (een vaak voorkomende soort is Alzheimer)

Deze klachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken zoals scheiding, ziekte, sterfgeval, geboorte, bevalling, hoog-sensitiviteit, seizoenswisselingen, verhuis, ontslag of verandering van werk, burn-out, medische behandelingen,

spanningen in privé of werk omgeving. Mijn shiatsu aanpak kent overlappingen met Cranio Sacrale therapie, reiki en ademhalingswerk vanuit de yoga. Bovendien werk ik volgens mijn eigen intuïtie die altijd liefdevol en energetisch afgestemd is.

 

Je bent welkom met al je klachten, maar het volgende is heel belangijk:

Shiatsu lost de bovenstaande klachten niet op maar werkt ondersteunend. Raadpleeg altijd een dokter voor advies bij jouw klachten, ik mag deze niet geven. Raadpleeg altijd een psycholoog bij psychische klachten voor hulp. Ik kan je enkel ondersteunend helpen via mijn handen en aandacht, maar ga geen oplossingen aanbieden via een gesprek. 

 
 

Praktisch

° De behandelingen gebeuren mét kleding aan op een behandeltafel. Uiteraard kan dit ook op een stoel.

° Gebruik het contactformulier voor een behandeling vast te leggen.

° Verwacht ongeveer een maand tussen het vastleggen van een afspraak en de behandeling.

° Draag losse kledij en sokken gedurende de massage.

° Zware maaltijd nuttigen vlak voor de massage wordt afgeraden.

° Een behandeling van 55 minuten bedraagt €60,-

° Reken voor het geheel - inclusief aankomst en vertrek - een uur.