top of page

Energetische Shiatsu massage

 

Ervaar jij momenteel klachten, ontstaan door bijvoorbeeld: scheiding, ziekte, sterfgeval, geboorte, bevalling, hoog-sensitiviteit, seizoenswisselingen, verhuis, ontslag of verandering van werk, burn-out, medische behandelingen,

spanningen in privé of werk omgeving? Voel je dat er lijfelijk iets te ontdekken valt onder beperkende overtuigingen en ervaringen uit je verleden? Of kom je graag eens uit nieuwsgierigheid langs vanuit zelfzorg of de wens tot onthaasting?

Lees zeker de rest van deze pagina door voor meer achtergrond informatie en een overzicht van klachten waar jij je misschien in terugvindt.

Welkom in mijn rustgevende praktijk voor een deugddoende doorstromende Energetische Shiatsu massage te ontvangen tijdens een sessie van 1,5u of 2u. Heb je graag meer tijd om in de ontspanning te gaan, of voor meer de-amouring (blokkades losmaken), dan is een afspraak van 2u aan te raden. Een sessie bevat het kennismakingsgesprek, de massage en de afronding/integratie. Herbron jezelf, ontdek nieuze plaatsen in je lichaam, waarbij je bewuster wordt van spanningen, om deze via je parasympathisch zenuwstelsel beter te kunnen afvoeren. Je wordt gedragen in een veilige bedding waarin je helemaal kunt zakken in ontspanning en kunt gaan verkennen in je diepere lagen. Mijn shiatsu aanpak kent overlappingen met cranio sacrale therapie, reiki en ademhalingswerk vanuit de yoga. Bovendien werk ik volgens mijn eigen intuïtie die altijd liefdevol en energetisch afgestemd is op hoe de energie in jou stroomt & wilt gaan stromen.

Bij de Energetische Shiatsu massage richt ik mij op jouw energetische lichaam met de duidelijke begrenzing van je erogene zones niet aan te raken/te activeren en dat je gedurende de hele massage aangekleed blijft.

 

Ik werk in principe vanuit het gegeven van one-way touch, waarbij ik geef en jij ontvangt. Ik nodig je uit om te voelen vanuit jouw lichaam tijdens de behandeling. Je hoeft niets naar mij terug te sturen. De massages zijn er voor jou en er vindt géén seksuele uitwissing plaats. Ik draag kledij en behandel je op een massagetafel.

Mijn advies: neem je intentie mee en laat je verwachtingen los:-)

Tantra massage, shiatsu massage, burn out, stress, balans, innerlijke rust, energetische massage

​Shiatsu, cranio sacrale therapie en reiki als poorten naar jezelf
 

Aanraking - mits juist toegepast -  is helend. We hebben allemaal in zekere zin aanraking nodig om ons goed te voelen. Het hormoon oxytocine wordt aangemaakt bij aanraking die welkom is. Een verhoogde toevoer van oxytocine zorgt voor meer verbinding en vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen. Ook vermindert het stress aanzienlijk. Het is ook niet verbazingwekkend dat baby's, vanuit hun kwetsbaarheid, dit hormoon extra nodig hebben om goed te kunnen opgroeien. 

Aanraking in ons dagelijks leven kan gebeuren door je geliefde of vrienden met een aangenaam gevoel als resultaat.

 

Een therapeut kan ons bijstaan met massage-technieken, waarbij we eerder "nuttig" aangeraakt worden met herstel van ons lichaam als doel. Maar er is ook een aanraking mogelijk die het aangename - door jou in verbinding te brengen met de diepere lagen in jezelf - combineert met dat "nuttige". Technieken vanuit shiatsu, cranio sacrale therapie en reiki slagen er in om de energie in jezelf weer te laten stromen, zodat je meer in tune bent met jezelf en je omgeving.
 

Het kan een koerswijziging betekenen naar dieper contact in jezelf:
 

° Een diepere connectie met jezelf, anderen en het leven

° Je voelt dankbaarheid voor je unieke lijf waarin je mag leven

° Ruimte voor inspiratie doordat gedachtes niet meer primeren

° Een betere gronding in je lichaam

Oorsprong Shiatsu
 

Shiatsu is een doeltreffende, eeuwenoude (sinds 4000 voor Christus) Japanse drukpuntmassage, waarbij de fysieke en mentale gezondheid gestimuleerd wordt. Met behulp van de druk van duimen, vingers en/of handpalmen, stretches en de energie die hierdoor wordt doorgegeven naar jouw lichaam, wordt je zelf genezende kracht in gang gebracht, met als gevolg dat jij je beter, gezonder en vitaler voelt en je je meer bewust wordt van wat er in je omgaat. De energiebanen of meridianen en de vele drukpunten (tsubo's) die aangesproken worden staan in verbinding met onze organen die via de 5 elementen volgens de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) functioneren. Net zoals bij acupunctuur - dat ook vertrekt vanuit de visie van TCG - kunnen we, door Shiatsu toe te passen, de fysieke en emotionele werking hiervan beïnvloeden. 

Tantra massage, shiatsu massage, burn out, stress, balans, innerlijke rust, energetische massage
klachten

Shiatsu, cranio sacrale therapie en reiki werken ondersteunend bij:

° Rug- schouder- nekklachten

° Gewrichtsklachten

° Emotionele en/of fysieke spanningen, te veel stress en vermoeidheid
° Lichaamsbewustzijn
° Bloedsomloop
° Doorstroming van energie
° Energieblokkades in lichaam en geest

° Evenwichtsstoornissen in het hormoon- en zenuwstelsel
° Concentratie-problemen
° Hoog-sensitiviteit, burn out, rusteloosheid, geleefd worden, grenzen leren stellen

° Verbetering van de lichaamshouding

° Bewuster worden van de helende werking van ademhaling

° Depressie of sombere stemming

° Zorgen hebben, piekeren

° Menstruatieklachten

° Slapeloosheid

° Angsten

° Zwangerschapskwaaltjes

° Migraine

 

Je bent welkom met al je klachten, maar het volgende is heel belangijk: bovenstaande technieken lossen de bovenstaande klachten niet op maar werken ondersteunend. Raadpleeg altijd een dokter voor advies bij jouw klachten, ik mag deze niet geven. Raadpleeg altijd een psycholoog bij psychische klachten voor hulp. Ik kan je enkel ondersteunend helpen via mijn handen en aandacht, maar ga geen oplossingen aanbieden via een gesprek. 

bottom of page