top of page

Tantra versus seks & erotiek

Je wordt begeleid door mij met een therapeutische aanpak, niet vanuit een erotische invalshoek.

 

Tantra vormt de achtergrond van mijn Tantra massages. Maar deze zijn niet te verwarren met erotische tantra massages of andere vormen van seksuele belevingen: hiervoor verwijs ik je graag door naar anderen.

Mede door mijn brede waaier aan opleidingen en levensvisie kun je mijn werkwijze eerder zien als het geven van explorerende sessies met een therapeutische helende insteek. Jij komt bij mij langs voor iets te ervaren, ik begeleid je daar in, zonder daar zelf mijn plezier uit te willen halen. Dit staat niet gelijk aan een partnerbeleving: het is helemaal voor jou.

Alle genders en seksuele oriëntaties heet ik welkom.

Ik werk in principe vanuit het gegeven van one-way touch, waarbij ik geef en jij ontvangt. Ik nodig je uit om te voelen vanuit jouw lichaam tijdens de behandeling. Je hoeft niets naar mij terug te sturen. De massages zijn er voor jou en er vindt géén seksuele uitwissing plaats. Ik draag kledij en behandel je op een massagetafel. Mijn advies: neem je intentie mee en laat je verwachtingen los:-)

 

De oorsprong van het woord tantra ligt in het Sanskriet, de oude Indische taal. "Tan" in het Sanskriet betekent expansie, en "tra" betekent bevrijding. Dat vat het aardig samen.

 

Expansie van je vermogen om dieper te ervaren, en de mogelijkheid om je te bevrijden, in de diepste zin van het woord.

Tantra nodigt je uit om aandachtiger en in verbinding te leven vanuit je essentie. Elke stap in die richting geeft meer levensvreugde en een toenemend gevoel van werkelijke vrijheid.

Het unieke van mijn Tantra massages is, dat je in staat gesteld wordt om je hartenergie in connectie met je seksuele energie te ervaren, zonder dat je in uitwisseling gaat: het draait om jouw innerlijke beleving.

Tantra awakening massage

Mijn Tantra massages bieden je iets bijzonders: een liefdevolle en respectvolle aanraking met veel aandacht en zonder terughoudendheid. Aanrakingen waardoor je je diep gezien en gevoeld weet in wie je werkelijk bent. Een helende ervaring.

 

Deze massage kan je helpen je kwetsuren -opgelopen tijdens intimiteit en seksualiteit- weer te helen. En/of een viering van doorstromend en liefdevol plezier. Het maakt het contact met je eigen lichaam sterker en voller.

 

Bij deze massage gaat het helemaal om jou, om jouw plezier, jouw ontspanning, jouw ontdekkingsreis. De massages zijn géén seksuele massages met een happy ending: het geslacht mee masseren is een onderdeel van het geheel maar neemt niet de overhand. Ik zie jouw geslacht als een van de meerdere energiebronnen van je lichaam, waar blokkades kunnen opgeheven worden, of waar energie kan worden opgewekt en die ook te verspreiden over gans je lijf.

Essentieel is om van te voren in te voelen wat je intentie is voor deze massage, bij het aanvragen van een afspraak.

Bij de Tantra massage wordt je sensuele levensenergie vanuit je lagere chakra's in verbinding gebracht met je borststreek/hartsenergie. Je beslist zelf of je (deels) aangekleed blijft of niet.

Tantra massage, shiatsu massage, burn out, stress, balans, innerlijke rust, energetische massage

Hoe verloopt een Tantra massage?

Je kunt kiezen tussen 1,5u en 2u voor het geheel van de afspraak, met het gesprek ervoor en erna en eventueel het gebruik maken van de doucheruimte. Heb je graag meer tijd om in de ontspanning te gaan, of voor meer de-amouring (blokkades losmaken), dan is een afspraak van 2u aan te raden.

 

Tijdens deze massage wordt je ganse lichaam aangeraakt, ook je bekkengebied en je geslacht. Je kunt je lichaam immers pas echt als een geheel ervaren als alles met dezelfde intensiteit wordt gemasseerd. Dat maakt van deze massage een diepgaande ervaring die je zowel tijdens als erna een gevoel van thuiskomen in jezelf geeft.

 

In deze massage maak ik gecombineerd gebruik van diepgaandere massage-technieken en ademwerk. Je wordt uitgenodigd om je adem en eventueel ook stem te gebruiken op een manier die voor jou comfortabel voelt. Dit om je emotionele, sensuele en spirituele energieën wakker te maken en ze in te zetten voor een diepere sensuele beleving in je leven.

 

Het is gebaseerd op het werk van Barbara Carrellas, de auteur van Urban Tantra en biedt je de mogelijkheid om je plezier en genot intensiever te beleven. Niet alleen tijdens de sessie - ook erna kan je merken dat je capaciteit om sensueel plezier te beleven is toegenomen.


Er kan afgestemd worden naar verbale interactie is tussen jou en mij. Ik moedig je bijvoorbeeld aan te blijven ademen, als dit comfortabel voor jou voelt. Ik vraag regelmatig wat je nu voelt in je lijf. Het is nog meer een co-creatie - we creëren samen. Dit is geen verplichting, maar een optie. Er kan altijd vanuit stilte gewerkt worden.

 

Tijdens deze massage is respect voor jouw en mijn grenzen uiterst belangrijk. Je kunt pas volledig ontspannen als je 100% zeker bent dat er niets gaat gebeuren dat jij niet wilt en dat je weet dat ik mij ook veilig voel bij de gemaakte afspraken.

Daarom wordt voor de massage alles uitgebreid doorgenomen in een gesprek totdat we elkaars grenzen duidelijk hebben en er een overeenstemming is.

De mogelijke intenties om een Tantra massage te ervaren

° Een gevoel van intimiteit of gronding in jezelf te herontdekken of te versterken

° Het verkennen van je hartenergie, gelinkt aan je sensuele energie

° De capaciteit van je genot te vergroten door body awareness

° Schuld en schaamte onderzoeken en evt stukje loslaten

° Het durven aangeven van je grenzen en wensen vooraf (wat kan helpen om dit ook tijdens je liefdesspel te doen)

° Ejaculatiebeheersing: De focus verspreiden over je hele lichaam i.p.v. enkel in je bekkengebied

° Het onderzoeken van je lichaam en seksuele energie na een operatie, gender-verandering of-transitie, trauma,    zwangerschap, ziekte, nieuwe relatie of juist een afscheid van een oude, etc.
° Het herontdekken van wie je werkelijk bent, verborgen onder beperkende overtuigingen en ervaringen uit je verleden

Tantra massage, shiatsu massage, burn out, stress, balans, innerlijke rust, energetische massage
Duo massage

Wat kun je verwachten?

Meer voelbare doorstroming in bekken en hartgebied, mogelijke ontladingen van dieper liggende gevoelens, energetische orgasmes (niet te verwarren met het klassieke orgasme, maar eerder een licht bruisend of tintelend gevoel in je hele lichaam of bijvoorbeeld enkel in je ledematen), een bevrijdend gevoel in bepaalde lichaamsdelen en in je mind - of iets anders dat je nog niet kent.

 

Uiteraard is er van te voren een gesprek waarin we overeenkomen wat je grenzen en verlangens zijn, evenals je intentie. Zodat je een sessie op maat krijgt van wat jij wilt onderzoeken en ervaren. Wat in alle gevallen wel belangrijk blijft is om je verwachtingen tijdens de massage los te laten en bij de ervaring van je lichaam te blijven, in plaats van de controle te willen nemen om naar een verlangen of fantasiebeeld toe te werken. Daardoor ga je juist meer in je hoofd zitten en ontneem je jezelf de kans om nieuwe ervaringen op te doen. Als je bij het lezen hiervan voelt dat je hier in mee kunt gaan, heet ik je van harte welkom.

Werken rond grenzen & veiligheid tijdens een Tantra massage

 

° Heb je in het heden of verleden te kampen gehad met moeite hebben om nee te zeggen of grenzen aan te geven?

° Vind je het een hele uitdaging om te voelen in je lichaam wat je prettig vindt en dit ook aan te geven?

 

Deze Tantra awakening massage kan je ook aanvragen om via bepaalde oefeningen te exploren hoe het is om meer te durven vragen wat je wenst te ontvangen, of grenzen / voorkeuren aan te geven. Dit kan helpen om alvast een idee te hebben van mijn werkwijze is en je veiliger te kunnen voelen om in deze oefeningen (one-way touch) te duiken, voordat je eventueel zou opteren voor een verder massage traject. Jouw grenzen staan voorop!

Duo Tantra massage
 

Heb je interesse om samen met jouw partner een duo Tantra massage te beleven, dan kan dit ook. Met mijn partner Gert van Connected Hearts of samen met mijn bevriende collega Menso van Betantra bied ik ook duo massages aan.

Jullie kunnen genieten van een duo massage van 1,5u of 2u.

Dankzij onze professionele ondersteuning gebeurt dit in alle veiligheid. Wees van harte welkom!

Lees bovenaan deze pagina meer over de inhoud en het verloop van een Tantra massage.

Inner treasures sessie

Inner treasures Tantra sessie

Wil je graag in een nog langere beleving duiken? Dit kun je doen tijdens de Inner treasures Tantra sessie: een langere sessie van 2,5u, waarin alle ingrediënten samen komen van de Shiatsu en de Tantra massage, waarbij er meerdere technieken & allerlei structuren aan bod komen, op maat van jouw wensen, grenzen (bijvoorbeeld: wil je dit graag beleven, maar houd je liever je ondergoed of kleren aan) of vraag. Er is sprake van een zachte naar krachtige opbouw richting het sensuelere gedeelte, om vervolgens te zakken in nog subtielere lagen van je lichaam.

Deze langere sessie kan geschikt zijn voor jou als je:

° houdt van exploreren in je lichaamsbewustzijn met innerlijke waarneming & ademhaling

° denkt meer tijd nodig te hebben om te zakken in je lichamelijke beleving
° voor je werk voornamelijk met je hoofd bezig bent

° het een uitdaging vindt om je aandacht van je gedachtes naar je lichaam te brengen

° jezelf wilt trakteren op een genietmoment waar tijd even niet lijkt te bestaan

° nog geen keuze hebt kunnen maken tussen de Shiatsu en de Tantra massage

 

Je wordt begeleid door mij met een therapeutische aanpak, niet vanuit een erotische invalshoek.

 

Tijdens deze massage is respect voor jouw en mijn grenzen uiterst belangrijk. Je kunt pas volledig ontspannen als je 100% zeker bent dat er niets gaat gebeuren dat jij niet wilt en dat je weet dat ik mij ook veilig voel bij de gemaakte afspraken.

Daarom wordt voor de massage alles uitgebreid doorgenomen in een gesprek totdat we elkaars grenzen duidelijk hebben en er een overeenstemming is.

Alle genders en seksuele oriëntaties heet ik welkom.

Ik werk in principe vanuit het gegeven van one-way touch, waarbij ik geef en jij ontvangt. De massages zijn er voor jou en er vindt géén seksuele uitwissing plaats! Ik draag kledij en behandel je op een massagetafel.

Mijn advies: neem je intentie mee en laat je verwachtingen los:-)

bottom of page